Filter products
–
Manufacturer Navigation
Manufacturer A-Z
-
(3)
Saburomaru
-
(8)
SakeNL
-
(1)
Sanshoraku (Toyama)
-
(3)
Sanwa Brewery (Shizuoka)
-
(1)
Sanwa Shurui (Oita)
-
(2)
Satsuma Shuzo (Kagoshima)
-
(6)
Seifuku (Okinawa)
-
(13)
Sekaiitto (Wakayama)
-
(2)
Senjyo (Nagano)
-
(1)
Seto Shuzo (Saga)
-
(1)
Shiraiwa (Toyama)
-
(5)
Shirakabegura (Hyogo)
-
(3)
Shirataki (Niigata)
-
(2)
Sophienwald
-
(3)
Soto Sake (Niigata)
-
(2)
Suntory
Products of Sasaichi Shuzo (Yamanashi)
Sake.nl - Japanese Craft Beverages
Sasaichi Shuzo (Yamanashi)
Dan Black Premium Yamahai Junmai Daiginjo is een hoogwaardige sake die tegelijkertijd mooie florale en fruitige tonen combineert met levendige zuren van de Yamahai-methode en diepe rijstsmaak. Gebrouwen met de keizer van de sake-rijst Yamada-nishiki, gepolijst tot 30%, biedt hij een zachte zoetheid, gelaagde aroma’s en een lange, umami-rijke afdronk. Dit is de meest verfijnde sake uit de Dan-serie, rijk, krachtig en uitstekend op zich maar ook bij vele iets krachtige gerechten.Geniet van deze sake met je beste vrienden of naaste familie koel in het speciale Sophienwald sakeglas.
De naam Dan betekent “begin”, en staat symbool voor een nieuw hoofdstuk van de brouwerij. De toji ontwikkelt sake steeds met eten in gedachten, waardoor de stijl evenwichtig en veelzijdig blijft in plaats van overdreven expressief. De fruitige tonen zijn subtiel, terwijl frisheid en diepte deze sake tot een ideale tafelgenoot maken.
Sasaichi Shuzo, de brouwerij achter Dan, is gevestigd in Otsuki, in het hart van Yamanashi. Opgericht in 1661 als Hanadaya en hernoemd in 1919, moderniseerde ze snel in de 20e eeuw. In 2013 besloot de jongere generatie echter terug te keren naar vakmanschap: minder automatisering, meer handwerk, met nadruk op de bereiding van de koji en zorg in elke stap. Het water komt uit hun eigen Gozensui-bron, gevoed door Mount Fuji. Voor rijst kiest men topvariëteiten zoals Yamadanishiki, Omachi en Yumesansui – stuk voor stuk bepalend voor de elegantie van hun sake.
€
360
.00