Products of Joyo (Kyoto)

Joyo Shuzo Co., Ltd. is een traditionele sakebrouwerij gevestigd in de stad Kyoto, Japan. De brouwerij werd opgericht in 1910 en is sindsdien gespecialiseerd in het produceren van kwaliteitssake met behulp van traditionele methoden en lokale ingrediënten.
Joyo Shuzo heeft verschillende soorten sake in haar assortiment, waaronder Junmai, Honjozo en Ginjo, evenals een aantal seizoensgebonden en beperkte oplage sake-variëteiten. De brouwerij heeft een sterke focus op kwaliteit en gebruikt alleen de beste ingrediënten en zorgvuldig geselecteerde rijstsoorten om hun sake te maken.
Een van de kenmerkende producten van Joyo Shuzo is "Joyo no Shizuku", een premium sake die wordt geproduceerd met behulp van het "shizuku" -proces, een traditionele methode waarbij de sake uit de rijst wordt gedruppeld in plaats van te worden geperst. Dit resulteert in een sake van hoge kwaliteit met een unieke en delicate smaak.
Joyo Shuzo heeft verschillende prijzen gewonnen voor hun sake op nationaal en internationaal niveau, waaronder de Gold Medal op de International Wine Challenge in 2017. De brouwerij is ook betrokken bij verschillende initiatieven om de traditionele sake-cultuur te behouden en te promoten.
Sake.nl - Japanese Craft Beverages
Joyo (Kyoto)
Joyo Umeshu is een schitterende Umeshu (ook wel pruimenwijn genoemd) uit Kyoto. Prachtige balans tussen zoet en zuur met verfrissende tonen van limoen, rabarber en abrikoos en tegelijkertijd weelderig zoet door tonen van spijs, mango en krenten. Deze Umeshu is gemaakt met een mix van minimaal 3 jaar gerijpte vruchten en klein deel verse vruchten wat de verfrissende smaakt geeft. Het Ume fruit komt exclusief uit de 'Aodani Ume Grove' gelegen naast de brouwerij in het stadje Joyo.
Heerlijk bij desserts, taarten, rabarber en blauwschimmelkaas of gewoon sec na een maaltijd.
Deze Joyo Umeshu kan het beste op kamertemperatuur of koud in een guinomi worden geserveerd, eventueel met ijs.
€
23
.00
Joyo (Kyoto)
Joyo 55 Iwai heeft een aromatische neus met veel fruittonen zoals peer, anijs, aardbei en meloen. Droge schone smaak en een zuivere pure afdronk.
De sake wordt gemaakt door de artisanale sake brouwerij Joyo in het gebied Kyoto.
Deze heerlijke lichte ginjo sake kan makkelijk met een grote verscheidenheid aan gerechten combineren wanneer deze niet te uitgesproken zijn qua smaak.
Het mooiste komt deze sake tot zijn recht wanneer die koud in een wijnglas worden geserveerd.
€
27
.00
Joyo (Kyoto)
Joyo 40 Shizuku is een gelimiteerde Junmai Daiginjo die je een wow gevoel geeft. Het paradepaard van de artisanale Joyo brouwerij die natuurlijk geperst is waarbij de sake druppel voor druppel gewonnen is. De sake ondergaat geen koolstoffiltering waardoor deze nog meer geur en smaak verkregen heeft. Delicaat aroma met veel fruit en florale tonen zoals appel, peer, meloen, druiven, anijs en witte bloemen. Zijdezachte structuur die in perfecte balans is met een super afdronk.
Drink deze heerlijke perfect gemaakte sake bij gegrilde vis, Kreeft of koningskrab.
Deze sake kan het beste koud in een wijnglas worden geserveerd.
€
74
.00