Products of Miyasaka - MASUMI (Nagano)

Miyasaka Brewing Company, gevestigd in Nagano, is een van de meest bekende sake brouwerijen in Japan en staat bekend om hun "Masumi" merk sake. Opgericht in 1662, heeft de brouwerij een rijke geschiedenis van meer dan 350 jaar in het produceren van hoogwaardige sake. Het bedrijf maakt gebruik van natuurlijk gefilterd water uit de bergen van Nagano en lokaal geteelde rijst om een breed scala aan sake te produceren, van droog tot zoet en van licht tot vol van smaak. De brouwerij heeft verschillende onderscheidingen gewonnen voor hun vakmanschap en is een belangrijke speler in de Japanse sake-industrie.
Sake.nl - Japanese Craft Beverages
Miyasaka - MASUMI (Nagano)
Masumi Shiro White is een heerlijke lichte sake met een alcoholpercentage van slechts 12%. Mooie elegante fruittonen zoals rijpe appel, peer en banaan. Een licht zoetje met veel umami en fijne zuren op het pallet maken de sake compleet. Veel fruit, mooie zuren en een fijne afdronk. Deze sake kan het beste koud in een wijnglas geserveerd worden.
€
23
.00
Miyasaka - MASUMI (Nagano)
Masumi Aka Red is een speciale Yamahai Junmai Ginjo sake. Gemaakt door een van de meest toonaangevende brouwerijen van Japan, gelegen aan Suwa Lake in Nagano, is dit een unieke combinatie van Yamahai en Junmai Ginjo. In de neus subliem rijp fruit en lichte gerijpte tonen. Vervolgens een pallet met gebalanceerde zuren, veel umami en kaas, meloen en peer. De heerlijke afdronk blijft mooi hangen.Het beste is om deze sake koud of op kamertemperatuur te serveren in een wit wijnglas.
€
32
.50
Miyasaka - MASUMI (Nagano)
Fris en geurig, de Masumi Sanka Junmai Daiginjo roept beelden op van een alpenweide in de lente. Dit is een subtiele, elegante sake met aromatonen van perzik, banaan en anijs. Sanka is dé Daiginjo sake voor wijnliefhebber met bergen smaak verpakt in meerdere lagen.Deze sake kan het beste koud in een wijnglas worden geserveerd.
€
49
.50
Miyasaka - MASUMI (Nagano)
Masumi Nanago is een speciale Junmai Daiginjo gemaakt volgens de
traditionele Yamahai methode. Normaal zorgt deze methode voor volle
robuuste sake maar in dit geval is er juist elegantie met heerlijke
zuren verkregen. De sake heeft daarnaast veel fruit, iets laurier, een
enorme complexiteit en een zachte zuivere afdronk. Heerlijke sake om Italiaans bij te eten, bijvoorbeeld een risotto met verse zeevruchten. Deze sake kan het beste koud in een wijnglas worden geserveerd.
€
135
.00