Gratis verzending

bij bestellingen vanaf € 75,-

Uniek assortiment

Sake, Gin, Umeshu, Shochu

Eigen import

direct uit Japan
Products of Kikusui Brewery (Nagano)
Iida City, waar de Kikusui brouwerij gevestigd is, ligt in het centrum van Japan, ingeklemd tussen de magnifieke Zuidelijke en Centrale Alpen, waar je vier seizoenen lang kunt genieten van prachtige natuur. De brouwerij brouwt zorgvuldig sake met water en rijst uit dit rijke land. Door gebruik te maken van de vele uren zonneschijn en het verschil in temperatuur tussen dag en nacht in de bergen van het binnenland, verbouwt Kikusui een breed scala aan heerlijk fruit, waaronder appels. De brouwerij produceert ook fruitlikeuren gemaakt van lokaal fruit.
Als enige brouwerij in de districten Iida en Shimoina produceert onze brouwerij onder andere sake, shochu en fruitlikeur. We streven ernaar om hoogwaardige producten te creëren die traditionele sake-brouwtechnieken combineren met moderne apparatuur in een gezegende natuurlijke omgeving.
Filter

Kikusui Brewery (Nagano)
Kodawari Umeshu - 300ml
De Kikusui Kodawari Umeshu is een zachte umeshu welke is gemaakt met 100% Ryukyo ume, afkomstig uit Matsukawa, prefectuur Shizuoka. Wat bekend is een zeer goed regio voor ume fruit.

€ 11,00
Kikusui Brewery (Nagano)
Shiroki-Tenryu Nigori - 300ml
De Kikusui Shiroki-Tenryu is een zijdezacht Nigori sake met een rijk rijstaroma met romige in de mond. De milde zoetheid en umami komen goed naar boven bij het warm serveren, hoewel de meeste ongefilterde sake's worden aanbevolen om gekoeld te drinken. Sappig, romig en rijp met appel- en bananenfruit in de mond. Zoet en kruidig met honingrijst, appel- en perzikfruit, romige yoghurt, mandarijn en bruine suiker als afdronk. Dit is een echte aanrader, niet voor niets verschillende internationale sake prijzen gewonnen waaronder de prestigieuze International Wine Challenge in 2021.

€ 11,50
Kikusui Brewery (Nagano)
Kikusui Blueberry - 500ml
De Kikusui Blueberry is een overheerlijke zoet-zure fruitdrank gemaakt met blauwe bessen uit Minami Shinshu, midden in de Japanse Alpen. Dit gebied staat bekend om fruittelers welke voornamelijk kweken voor lokale brouwerijen.

€ 17,50
Kikusui Brewery (Nagano)
Kikusui Karin Quince - 500ml
Gemaakt met Japanse kweepeer welke een heerlijke zachte zoetheid heeft. Perfecte zomerdrank op ijs of goed gekoeld.

€ 17,50
Kikusui Brewery (Nagano)
Kikusui Momo Peach - 500ml
De Kikusui Momo is een fruitige likeur gemaakt met zoete en frisse Japanse perziken.

€ 17,50
Kikusui Brewery (Nagano)
Kikusui Yuzu - 500ml
De Kikusui Yuzu is een unieke fruitsake met een mooie balans tussen zoet en zuur, waarbij de unieke smaak van de Yuzu goed naar voren komt. Heerlijk als aperitief of bij het dessert maar ook uitermate geschikt om in frisse cocktails te gebruiken.

€ 17,50
Kikusui Brewery (Nagano)
Kodawari Ume Genshu - 500ml
De Kikusui Kodawari Ume Genshu is een onverdunde Umeshu welke is gemaakt met lokaal gekweekte ume uit de Shinshu regio. Door deze umeshu niet te verdunnen is de smaak wat sterker dan normale umeshu en het alcoholpercentage is ook hoger.Perfect voor in cocktails of in combinatie met vers fruit.

€ 21,00
Kikusui Brewery (Nagano)
Shiroki-Tenryu Nigori - 720ml
De Kikusui Shiroki-Tenryu is een zijdezacht Nigori sake met een rijk rijstaroma met romige in de mond. De milde zoetheid en umami komen goed naar boven bij het warm serveren, hoewel de meeste ongefilterde sake's worden aanbevolen om gekoeld te drinken. Sappig, romig en rijp met appel- en bananenfruit in de mond. Zoet en kruidig met honingrijst, appel- en perzikfruit, romige yoghurt, mandarijn en bruine suiker als afdronk. Dit is een echte aanrader, niet voor niets verschillende internationale sake prijzen gewonnen waaronder de prestigieuze International Wine Challenge in 2021.

€ 22,00
Kikusui Brewery (Nagano)
Black Junmai - 720ml
De rijstpolijsting is met 82% erg laag, door de rijst plat te polijsten te gebruiken, is het mogelijk om meer smaak uit  de kern van de sake korrel te halen. 

€ 22,00
Kikusui Brewery (Nagano)
Takenishiki Junmai - 720ml
Gemaakt met een rijstsoort welke uniek is voor Nagano, de Takane-nishiki. Een fragile rijst korrel vol met smaak waar moeilijk mee te brouwen is. Het is een kruising tussen Gohyaku-mangoku en Miyama-nishiki, de twee meest gebruikte rijst soorten voor sake, creëert een elegant boeket en aroma dat representatief is voor een gemakkelijk drinkbare sake om van te genieten met veel lekker eten.

€ 24,00