Iida City, waar de Kikusui brouwerij gevestigd is, ligt in het centrum van Japan, ingeklemd tussen de magnifieke Zuidelijke en Centrale Alpen, waar je vier seizoenen lang kunt genieten van prachtige natuur. De brouwerij brouwt zorgvuldig sake met water en rijst uit dit rijke land. Door gebruik te maken van de vele uren zonneschijn en het verschil in temperatuur tussen dag en nacht in de bergen van het binnenland, verbouwt Kikusui een breed scala aan heerlijk fruit, waaronder appels. De brouwerij produceert ook fruitlikeuren gemaakt van lokaal fruit.
Als enige brouwerij in de districten Iida en Shimoina produceert onze brouwerij onder andere sake, shochu en fruitlikeur. We streven ernaar om hoogwaardige producten te creëren die traditionele sake-brouwtechnieken combineren met moderne apparatuur in een gezegende natuurlijke omgeving.
Kikusui Awawa Sparkling: Een Lichte en Fruitige Mousserende Sake
Kikusui's Awawa Sparkling is een heerlijke mousserende sake, gebrouwen met de beroemde sake-rijst "Takane-nishiki."
Met een laag alcoholpercentage (5%) biedt deze sake toch een volle smaak, gekenmerkt door een fruitige zoetheid en een zachte zuurgraad. Perfect voor een lichte en verfrissende beleving.
Kodawari Umeshu van Kikusui is een zachte Umeshu welke is gemaakt met 100% Ryukyo Ume, afkomstig uit Matsukawa, prefectuur Shizuoka. Wat bekend is een zeer goed regio voor Ume fruit.Heerlijk om koud te drinken eventueel met een klontje ijs.
De Kikusui Shiroki-Tenryu is een zijdezacht Nigori sake met een rijk rijstaroma met romige in de mond. De milde zoetheid en umami komen goed naar boven bij het warm serveren, hoewel de meeste ongefilterde sake's worden aanbevolen om gekoeld te drinken. Sappig, romig en rijp met appel- en bananenfruit in de mond. Zoet en kruidig met honingrijst, appel- en perzikfruit, romige yoghurt, mandarijn en bruine suiker als afdronk. Dit is een echte aanrader, niet voor niets verschillende internationale sake prijzen gewonnen waaronder de prestigieuze International Wine Challenge in 2021.
Kikusui Momo is een fruitige likeur gemaakt met zoete en frisse Japanse perziken. Heerlijke zoetheid met fijne zuren zorgen voor een gebalanceerde fijne licht alcoholische Japanse drank.
Kikusui Blueberry is een overheerlijke gebalnceerde zoet-zure fruitdrank gemaakt met blauwe bessen uit Minami Shinshu, midden in de Japanse Alpen. Dit gebied staat bekend om fruittelers welke voornamelijk kweken voor lokale brouwerijen.Heerlijk koud eventueel met een klontje ijs.
De Kikusui Kodawari Ume Genshu is een onverdunde Umeshu welke is gemaakt met lokaal gekweekte ume uit de Shinshu regio. Door deze umeshu niet te verdunnen is de smaak wat sterker dan normale umeshu en het alcoholpercentage is ook hoger.Perfect voor in cocktails of in combinatie met vers fruit.
Black Junmai is opnieuw een paradepaard van Kikusui uit Nagano. De mate dat deze rijst gepolijst tot slechts 82% is erg laag echter door de rijst plat te polijsten die gebruikt wordt is het mogelijk om meer smaak uit de kern van de sake korrel te halen. Een heerlijke vette Junmai sake met veel rijsttonen, een volle smaaksensatie met een heerlijke afdronk is het resultaat.De sake kan warm worden geserveerd maar is het lekkerst koud in een wijnglas.
De Kikusui Shiroki-Tenryu is een zijdezacht Nigori sake met een rijk rijstaroma met romige in de mond. De milde zoetheid en umami komen goed naar boven bij het warm serveren, hoewel de meeste ongefilterde sake's worden aanbevolen om gekoeld te drinken. Sappig, romig en rijp met appel- en bananenfruit in de mond. Zoet en kruidig met honingrijst, appel- en perzikfruit, romige yoghurt, mandarijn en bruine suiker als afdronk. Dit is een echte aanrader, niet voor niets verschillende internationale sake prijzen gewonnen waaronder de prestigieuze International Wine Challenge in 2021.
Takanenishiki Junmai is gemaakt met een rijstsoort welke uniek is voor Nagano, de Takane-nishiki. Een fragile rijst korrel vol met smaak waar moeilijk mee te brouwen is. Het is een kruising tussen Gohyaku-mangoku en Miyama-nishiki, de twee meest gebruikte rijst soorten voor sake, creëert een elegant boeket en aroma dat representatief is voor een gemakkelijk drinkbare sake om van te genieten met veel lekker eten.
De Shinshu Soba Honkaku is een boekweit (soba) shochu die voornamelijk gemaakt is van aromatische boekweit en rijk van smaak is met behulp van ondergronds water uit de Alpen.Je kunt het puur drinken, met sodawater of met heet water.
Deze authentieke shochu heeft een lichte tarwearoma. Een verfrissend mondgevoel en een zoet aroma.Je kunt het puur drinken, on the rock met soda of met heet water.
Hijiridake Yamada-nishiki Daiginjo wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerde Yamada-nishiki rijst, gepolijst tot een uitzonderlijke 39%. Gebrouwen met puur ondergronds water uit de Centrale Alpen en langzaam gefermenteerd bij lage temperaturen, levert deze sake een Daiginjo van ongeëvenaarde kwaliteit.
De sake onderscheidt zich door een rijke ginjo-aroma en een volle smaak, met een perfecte balans tussen elegantie en diepte. Een ware ode aan de kunst van het Japanse sake brouwen.