Gratis verzending

bij bestellingen vanaf € 75,-

Uniek assortiment

Sake, Gin, Umeshu, Shochu

Eigen import

direct uit Japan
Products of Amabuki (Saga)

De brouwerij Amabuki is gelegen in de zuidelijk gelegen prefectuur Saga en kent een historie die teruggaat naar 1688. Het behoort tot de meer innoverende brouwerijen van Japan niet alleen doordat ze meerdere rosé sake maken maar ook door het gebruik van bloemgisten en "aïgamo". Aïgamo is een manier van rijs verbouwen waarbij er geen pesticiden worden gebruikt maar bestrijding van onkruid en insecten plaatsvindt doordat eenden dit opeten.

De brouwerij gebruikt water met een gemiddelde mineraalgehalte afkomstig uit het stroomgebied van de bergen Tenzan en Sefuri. Voor de rijst kiest men ervoor alleen rijst te gebruiken afkomstig uit het gebied rond Saga.

Gist is een belangrijke component in sake niet alleen omdat vergisting van vergistbare suikers plaatsvindt maar ook doordat gist een belangrijk deel verantwoordelijk kan zijn voor het bouquet. Kenmerk van speciaal gebrouwen sake zoals Ginjo en Daiginjo is dat deze meer florale en fruittonen hebben dan gewone Junmai en Honjozo die weer meer graan en zuiveltonen hebben. Dit verschil komt onder andere doordat de speciaal gebrouwen sake langzaam op koudere temperatuur vergist waarbij er meer etherische oliën vrijkomen verantwoordelijk voor het bouquet van fruit en floraliteit terwijl de andere sake juist sneller op warmere temperaturen vergist.

Afhankelijk van wat voor soort sake je gaat maken kies je een bepaalde gistsoort uit en bij Amabuki is dit niet anders alleen gebruiken ze niet de normale standaard gistsoorten of de afgeleide huisvariant maar gist dat wordt gewonnen van bloemen. Elke bloemengist geeft ook een bepaalde type geur en smaak en bij sommige sake worden er zelfs gisten gemengd.

Met veel plezier en tegelijkertijd als taak brouwt Amabuki sake met een specifieke geur en smaak waar mensen van kunnen genieten in hun vrije tijd.

Filter

Amabuki (Saga)
Hinoshita Musou 60 - 720ml
De Hinoshita Muso 60 is een sake met een fruitig aroma met veel graan en zuivel tonen op het pallet. De sake heeft een stevige volle smaak en heeft een plezierige scherpe en verfrissende afdronk.Het beste kan deze sake koud in een wijnglas worden geserveerd.

€ 27,50
Amabuki (Saga)
Amabuki Pink Ladie - 720ml
Amabuki Pink Ladie is een lichte rosé sake die uniek in smaak is door gebruik van aardbeienbloesemgist en vanille-cactusgist. Rijk en zacht in smaak met veel florale tonen zoals rabarber en rode bessen. Gastronomisch breed inzetbare sake bij zowel delicate als kruidige gerechten uit elke keuken. Deze sake kan het beste koud in een wijnglas worden geserveerd.

€ 37,50
Amabuki (Saga)
Amabuki Apple Yeast - 720ml
Amabuki Apple Yeast is een mooie ronde zachte Junmai Daiginjo sake die uniek in smaak is door het gebruik van appelgist bloesem. Opvallend in de smaak is de duidelijk aanwezige appelzuur en relatief hoge umami voor een Junmai Daiginjo. Heerlijke sake om te schenken bij voorgerechten uit de Italiaanse keuken zoals tonijn carpaccio met truffelmayonaise. Deze sake kan het beste koud in een wijnglas worden geserveerd.

€ 41,50
Amabuki (Saga)
Amabuki Gin no Kurenai - 720ml
Amabuki Gin no Kurenai is een revolutie in smaak, kleur en aroma. De mooie rosé kleur komt door het gebruik van een historisch zwarte rijstsoort. De smaak is licht zoet met lichte tonen van fruit. Ideale sake om als aperitief te serveren maar kan ook bij niet al te zoete desserts of als mooi (relatie)geschenk. Deze sake kan het beste koud in een wijnglas worden geserveerd.

€ 42,50
Amabuki (Saga)
Hinoshita Musou 45 - 720ml
De Hinoshita Musou 45 is een sierlijke lichte elegante sake met aroma van peer, rijpe appel en meloen. Fijne umami en zuren op het pallet, tonen van rijst en geroosterd graan in de smaak en een mooie zachte afdronk.

€ 49,00