In de dagen dat samoerai nog door de straten zwierf, gaf de feodale heer van Katsuyama, heer Ogasawara, de symbolische naam ‘Ippongi’ aan de sake die exclusief voor hem werd gebrouwen. De naam ‘Ippongi’ komt van de Zen-term 'Daiichigitai', wat de ultieme waarheid betekent.
Toen Ippongi Sake Brewery werd opgericht in 1902, erfde het bedrijf deze historische sake-naam.
Sinds het begin brouwt Ippongi droge sake van hoge kwaliteit en binnen 10 jaar na de oprichting werd het hét topmerk in de prefectuur Fukui. Ippongi bekleedt tot op de dag van vandaag de toppositie, al meer dan 100 jaar lang.
Rond de jaren 50, nadat men al naam had gemaakt met zijn uitstekende droge sake, begon Ippongi een manier te zoeken om een nog elegantere en verfijndere smaak te creëren. De smaak waar Ippongi naar streefde was iets puurs met een prachtig gearticuleerd aroma en smaak.
Om dit te bereiken, wendde Ippongi zich tot de Nambu-brouwmethode (ontwikkeld onder brouwmeesters uit de zuidelijke prefectuur Iwate, die beroemd was vanwege het produceren van sake met een zuivere, heldere smaak). Het bedrijf begon een toji te gebruiken die goed thuis was in de Nambu-methoden, en sindsdien heeft Ippongi consequent gewerkt aan het produceren van kwaliteitssake die deze idealen van zuiverheid in zowel smaak als aroma belichaamt. In de 89e Nanbu-Toji Sake-wedstrijd (2007) won Ippongi de hoofdprijs van 586 deelnemers, waarmee hij de hoogst mogelijke eer behaalde onder alle sake die met de Nambu-methode werd gebrouwen.
Denshin Tsuchi Honjozo is een klassiek gemaakte sake met veel aardse, zuivel en graantonen. Vol rond krachtig met een prettige afdronk.
Mooie begeleider van klassieke Japanse gerechten als Yakiimo, Shabu Shabu en Yakimono.
Deze sake kan het beste koud in een guinomi of warm in een O-choko worden geserveerd.
Denshin Yuki Junmai Ginjo is een elegante sake met in de neus tonen van groene appel, peer, banaan en rode rozen. Teder licht verfrissend pallet met een zijdeachtige textuur en een pure finish.
Gegrilde groenten, wit vlees en bijvoorbeeld Caesarsalade combineren fijn met deze sake.Deze sake kan het beste koud in een wijnglas worden geserveerd.
Denshin Aki is een speciaal limited edition voor de herfst gemaakte sake van Ippongi. Deze Junmai die slechts een keer gepasteuriseerde sake heeft een aangenaam fruitig aroma zoals meloenen. Zachte zoetheid en krachtige umami verspreiden zich door het palet, gevolgd door verfrissende zuren, die de afdronk aanscherpen.Een heerlijke sake die zowel koud als warm, gedronken kan worden maar onze voorkeur gaat uit naar koud uit een wijnglas.
Denshin Haru is een limited edition lente sake. Ongepasteuriseerd, levendig, veel fruit en floraliteit in de neus een overweldigend smaakpallet, harmonieus, goede structuur en een plezierige afdronk.
Bamboe scheuten, kersenbloesem rijstcake en Japanse zandaal zijn perfect met deze sake.
Deze sake kan het beste koud in een wijnglas worden geserveerd.
Denshin Natsu is een limited edition zomer sake. Uitstekende verse sake met milde tonen van kersen en Citrus. Heerlijke meloen en peer, anijs en witte bloesem op het gehemelte met een zeer goede afdronk.
Deze sake combineert fantastisch met Sushi, Sashimi, gestoomde witvis en verse oesters.
Deze sake kan het beste koud in een wijnglas worden geserveerd.
Denshin First Class is een limited edition sake met een prachtig aroma van perzik, peer en banaan, veel elegantie en complexiteit gevangen in een fles.
Niet alleen heerlijk bij Japans eten maar ook bij Italiaanse pasta en antipasta. Deze sake kan het beste koud in een wijnglas worden geserveerd.
* Deze vintage is zeer gelimiteerd beschikbaar.
€148.00
This website uses cookies to ensure the best experience possible. More information...