Filter
–
cbaxManufacturer.page.filter.headerText
Products of Taiheizan (Akita)
De Kodama-brouwerij werd in 1879 opgericht in de pittoreske stadje Katagami, in de prefectuur Akita, ten noordwesten van Japan. Het familiebedrijf produceerde eerst sojasaus en miso-sojabonenpasta, basiskruiden in de Japanse keuken, voordat het begon met het brouwen van sake in 1913. De productie van deze hoogwaardige "gefermenteerde" voedingsproducten, vertegenwoordigd door "Yamakyu" -merken, blijft nog steeds een belangrijk onderdeel van de activiteiten van de Kodama-brouwerij.
De regio is gezegend met rijst van hoge kwaliteit en vers, schoon bergwater, hebben de generaties een gerenommeerde expertise in het brouwen van sake gekoesterd en ontwikkeld. De eeuwenoude, arbeidsintensieve Kimoto-methode wordt nog steeds gebruikt om Taiheizan's pure rijst super premium en premium sake te brouwen.
De toji Saruta-san werkt al bijna 40 jaar bij de brouwerij en heeft tijdens zijn carrière vele onderscheidingen ontvangen, waaronder jaarlijkse nationale sake-wedstrijden en gouden prijzen in internationale wedstrijden.
Sake.nl - Japanese Craft Beverages
Taiheizan (Akita)
Taiheizan Kimoto Junmai heeft een rijke ronde smaak en geur van graan en rijst. Mooie structuur met veel umami en vervolgens een lange afdronk. Wat opvalt is de puurheid en zuiverheid van deze sake wat tegelijkertijd ook typisch is voor Akita waar deze sake vandaan komt.De brouwerij maakt veel sake met de Akita Kimoto methode en heeft een uniek assortiment met onder andere de Tenko lijn.Ideale begeleider voor gerechten die veel umami hebben. Deze sake kan het beste koud in een guinomi of warm in een O-choko worden geserveerd.
€
25
.50
Taiheizan (Akita)
Taiheizan Chogetsu is een mooie traditioneel gemaakte sake met een verrukkelijk aroma van witte lentebloemen, witte perzik en grapefruit. Een zeer fijn vleugje zoetheid in de mond. Een lange nasmaak van witte bloemen, vanille en subtiel steenfruit. Een zachte, romige textuur en smaak, met accenten van groene banaan, yoghurt en crème brûlée.
€
32
.00
Taiheizan (Akita)
Tenko 50 Junmai Daiginjo is een sake gemaakt door Kodama Jozo onder de merknaam Taiheizan. De sake kenmerkt zich door een hoge complexiteit en verfijnheid doordat deze op koude temperatuur met de beste basis producten gemaakt is. Heerlijk fruitige sake met mooie zuren, mooie balans en een heerlijke fijne en mooie afdronk.Geniet van deze sake koud geserveerd in een wijnglas.
€
45
.00
Taiheizan (Akita)
Tenko 20 Junmai Daiginjo is helaas erg gelimiteerd beschikbaar. De brouwmeester van Taiheizan heeft over deze sake gezegd dat dit de meest uitdagende en mooiste sake is die ze ooit hebben gemaakt. Het ultieme van zijn enorme kennis en ervaring is gebruikt om dit meesterwerk uiteindelijk te creëren. Volledig met de hand gemaakt en verzorgd tijdens de gehele productie, "Tenko 20" is een sake om te delen met een speciaal persoon bij een speciale gelegenheid. Het zachte aroma trekt je naar binnen en de smaak spreekt van fruitige frisheid met een knapperige textuur. Gewoon goddelijk.Deze sake kan het beste koud of op kamertemperatuur worden geserveerd in het speciale Sophienwald sakeglas.
€
249
.00