Een masu is een traditionele Japanse vierkante houten beker, oorspronkelijk gebruikt om rijst af te meten in de feodale periode. Tegenwoordig wordt de masu vooral gebruikt tijdens de Kagami Biraki-ceremonie. Voor deze speciale gelegenheden is de masu vaak gegraveerd, zodat gasten hem als aandenken kunnen meenemen. Masu’s zijn meestal gemaakt van cipressenhout, wat een subtiele, aangename geur aan de sake toevoegt.
De masu is voorzien van het Kikusui Brewery logo.
Het warme sake pakket is een selectie van sake die mooier, spannender, robuuster en krachtiger worden wanneer ze worden verwarmt.
Momenteel bestaat het pakket uit de volgende sake:
Soto Black - Junmai
Kyoku Special JunmaiShinanoya-Kahei - Junmai
Welke sake drink je warm?Was in het verleden het idee dat je sake altijd warm moest drinken, inmiddels weten we dat de meeste kwaliteit sake het beste tot zijn recht komen wanneer deze koud worden geserveerd.
Het idee van het verwarmen komt omdat we vroeger alleen goedkope sake hadden waarbij de inferieure kwaliteit werd verbloemt door het verwarmen.
Wanneer je in Japan bent moet je over het algemeen zelfs specifiek vragen om sake warm geserveerd te krijgen.
Op de vraag of er ook premium sake zijn die verwarmt kunnen worden kunnen we kort en duidelijk
zijn, ja.
Welke sake geschikt zijn om te verwarmen hangt van een aantal zaken af maar doorgaans zijn dit sake die veel zuivel en graantonen hebben, de Junmai en Honjozo soorten dus.
Over het algemeen zijn het iets drogere typen en meestal zijn ze meer robuust waarbij vooral Yamahai en Kimoto gebrouwen sake in het oog springen. Update: Jan '25
Het proefpakket is een mooie manier om met verschillende typen en stijlen sake kennis te maken en bestaat uit de volgende sake:
Sparkling Sake - Okunomatsu Sparkling Junmai Daiginjo - 290m
Ginjo - Okunomatsu Zenmai - 300ml
Junmai Ginjo Sake - Kyokuko - 300ml
Daiginjo - Endo Daiginjo 300mlHonjozo - Nigori 300ml
Umeshu - Kodawari - 300ml
Wisselende inhoud, afbeelding ter illustratie. Update Nov24
The smooth sake Set consists of sake with light fruit notes, accessible and delicious. Currently this package consists of the following sake:Karahashi Junmai GinjoKyokuko Junmai GinjoBennett Junmai Daiginjo
Sake proeverij "De wondere wereld van sake" is ontworpen om je kennis te laten maken met deze verfijnde Japanse drank. Gedurende twee uur nemen we je mee op een reis langs de verschillende soorten sake en onthullen we het ambachtelijke proces achter hun creatie.
Tijdens deze boeiende sessie krijg je de kans om maar liefst 8 verschillende soorten sake te proeven. Elk van deze unieke smaken zal je zintuigen prikkelen en je een dieper begrip geven van de diversiteit die sake te bieden heeft.
De proeverij vindt plaats in onze authentieke Japanse slijterij, gevestigd in het pittoreske Oldebroek (Gelderland). Onze deskundige sake-experts zullen je begeleiden bij elke stap van de proeverij, waarbij ze de verhalen achter elke sake met je delen. Om je proefervaring compleet te maken, sluiten we af met een selectie heerlijke kazen die perfect samengaan met de verschillende sakevarianten. Dit culinaire samenspel zal je smaakpapillen verrukken en je zult ontdekken hoe sake en kaas een harmonieus duo kunnen vormen. Bereid je voor op een enerverende ontdekkingsreis in de wereld van sake! Schrijf je nu in voor onze "De wondere wereld van Sake" introductiecursus in Oldebroek en laat je verrassen door de veelzijdigheid en verfijning van deze prachtige Japanse drank.De volgende Sake proeverij "De Wondere Wereld van Sake" is vrijdag 21 februari 2025 van 19:00 - 21:00
Specials sake pakket bestaat uit unieke sake die zelfs in Japan bijzonder zijn.Gist dat ontwikkeld is in de ruimte en verder is ontwikkeld op 6200 meter diepte in de oceaan.Sake gemaakt van 100% koji rijst in plaats van de gangbare 20% met als jaargang 2005.Rode sake gemaakt met een rijs polijst ratio van 98%, gemaakt met de traditionele Kimoto methode en vervolgens een jaar op Amerikaans eikenhout gelagerd.Junmai Ginjo gemaakt met de traditionele Yamahai methode die gelagerd is op cederhout.Een sake gemaakt met de speciale Kijoshu methode die ook nog sparking is.De minst bijzondere die op zich al super speciaal is, is de 100% rijst Ginjo, waarbij de brouwers alcohol wordt vervaardigd in de brouwerij zelf uit een Junmai sake voor deze gebrouwen Ginjo sake. Het is een wisselend pakket bestaat momenteel uit de volgende sake:1. Kyokuko Watanabe Sparkling Kijoshu2. Okunomatsu Zenmai Ginjo3. Tsukasabotan Far Deep, space and Ocean traveller4. Kyokuko Yamahai cedar barrel Junmai Ginjo5. Homare Long aged koji sake 20056. Kyokuko Rosso Kimoto
Sake Sommeliers choice is een pakket met unieke geselecteerde sake voor de ultieme sake liefhebber. Dit gastronomisch pakket is samengesteld om bij een diner met verschillende gerechten geserveerd te worden.Afbeelding ter illustratie.
€172.50
This website uses cookies to ensure the best experience possible. More information...