Gratis verzending

bij bestellingen vanaf € 75,-

Uniek assortiment

Sake, Gin, Umeshu, Shochu

Eigen import

direct uit Japan
Products of Tateyama (Toyama)
Tateyama Shuzo is een Japanse sake-brouwerij gelegen in de prefectuur Toyama. De brouwerij is opgericht in 1838 en staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteitssake die wordt geproduceerd met lokaal geproduceerde rijst en water uit de bergen van Tateyama. De brouwerij heeft een unieke filosofie waarbij ze zich richten op het produceren van sake die de smaken van de seizoenen weerspiegelt. Daarom worden de sake van Tateyama alleen gebrouwen met rijst die in hetzelfde jaar is geoogst, zodat de smaak en kwaliteit van de sake constant blijft en de seizoensgebonden karakteristieken worden benadrukt.
Tateyama's bekendste product is de "Tateyama Junmai Daiginjo", een premium sake die is gemaakt van de beste kwaliteit rijst en water, en die wordt geproduceerd met behulp van traditionele productiemethoden. De smaak van deze sake is delicaat en verfijnd, met een fris aroma en een subtiele zoetheid. Naast deze premium sake produceert Tateyama ook andere soorten sake, waaronder de "Tateyama Junmai Ginjo" en de "Tateyama Tokubetsu Junmai". De brouwerij organiseert ook rondleidingen en proeverijen voor bezoekers, waarbij ze de kans krijgen om de verschillende soorten sake te proeven en meer te leren over de productieprocessen.
Filter

Tateyama (Toyama)
Tateyama Ginjo - 720ml
Tateyama Ginjo is een krachtige sake met een mooie floraliteit zoals venkel, anijs en paddenstoelen. De smaak is iets aards, veel umami en een goede nasmaak. Serveren bij een Sushi diner want zowel traditionele als westerse stijl pakt deze sake perfect op. Deze sake kan het beste koud in een wijnglas worden geserveerd.

€ 29,00