Gratis verzending

bij bestellingen vanaf € 75,-

Uniek assortiment

Sake, Gin, Umeshu, Shochu

Eigen import

direct uit Japan
Products of Tsukasabotan (Kochi)

Tsukasabotan Brewing Company, opgericht in 1603 in de Tosa-regio, brouwt met ondergronds water uit de Niyodo-rivier, een prachtig kristalheldere rivier die goed bekend is in Japan. Volgens de oude legende werd sake die met dit water werd gebrouwen, als offer aan de goden. Gedurende haar lange geschiedenis is kwaliteitssake iets waar het bij deze brouwerij altijd om draait. Toen tijdens de Tweede Wereldoorlog een landelijk tekort aan rijst toesloeg, koos Tsukasabotan ervoor om de kwaliteit te behouden door het productievolume te verlagen, een stap die goed werd ontvangen en het bedrijf hielp uitgroeien tot een nationaal bekend merk.

Filter

Tsukasabotan (Kochi)
Yama Yuzu Shibori - 720ml
Yama Yuzu Shibori is een zachte yuzu sake met een heerlijk vleugje yuzu-sap (10%). Het zachte aroma en de levendige zuurgraad van de yuzu zorgen voor een aangename Citrus kick zonder enige bitterheid. Dit wordt gedaan door o.a. het persen om de bittere olie uit de yuzu te verwijderen, en de pasteurisatiemethode op lage temperatuur die meestal wordt gebruikt voor hoogwaardige sake.

€ 21,75
Tsukasabotan (Kochi)
Niyodo Blue - 720ml
Niyodo Blue is een sake gemaakt door een van de meest beroemde brouwerijen in Kochi "Tsukasabotan". Het bijzondere aan deze sake is dat het water komt uit de Niyodo rivier, Japans mooiste en meest bekende rivier die fameus is vanwege de fascinerende blauwe kleur en de zuiverheid van het water. Het bouquet van de sake  kenmerkt zich door licht fruit banaan, peer en meloen maar ook met hints van geroosterd graan en boter. De smaak is soepel en licht en eindigt met een fijne afdronk.

€ 23,50
Tsukasabotan (Kochi)
Uchu Space Sake - 720ml
Uchu Shu is een speciale junmai sake die in tegenstelling tot de meeste junmai's meer fruittonen dan graantonen en zuivel heeft. In 2005 is de gist van deze sake verder ontwikkeld op een hoogte van 400km.  Gist zorgt bij het brouwen van sake niet alleen voor de omzetting van suikers naar alcohol maar is in belangrijke mate verantwoordelijk voor fruit en florale tonen in sake. De sake is zacht met subtiele tonen van peer en meloen. De afdronk is heerlijk en puur.

€ 24,75
Tsukasabotan (Kochi)
FU-IN Junmai Ginjo - 720ml
De FU-IN is een junmai ginjo sake gebrouwen door Tsukasabotan uit Kochi in het zuid westen van Japan.Dit is een zeer makkelijk drinkbare sake met een neus vol fruit en een lekker juicy smaak. Zeer schoon, rond, glad en droog. Hints van appel,  peer, meloen, witte druivenelementen in de neus en op het pallet. Een mooie droge afdronk maakt de sake helemaal af.

€ 28,50
Tsukasabotan (Kochi)
Far Deep - Space & Ocean Traveler (Sake Yeast) - 720ml
Super speciale junmai ginjo sake gemaakt met gist die in 2005 voor 5 dagen in de ruimte is geweest op 400km. De gist is vervolgens gedurende 4 maanden verder ontwikkeld in 2021 op de bodem van de oceaan op 6.200 meter. Het resultaat is een iets droge sake sake met mooie fruittonen in de neus en een licht crispy elegante smaak met een fijne pure zuivere afdronk.Space sake ofwel Uchushu aka Tosa Uchu Shu zijn sake uit Kochi die sinds 2005 op de markt worden gebracht en zich kenmerken door de fruitigheid en floraliteit die deze sake hebben door de speciale in de ruimte ontwikkelde gist.

€ 37,50
%
Onze tip!
%
Onze tip!
Tsukasabotan (Kochi)
Makino Botanical Gin - 700ml
De "Makino Gin" ontleent zijn naam aan Dr. Makino, een wereldwijd erkende botanicus geboren in Sagawa, dezelfde stad waar Tsukasabotan Sake Brewery is gevestigd. Het belangrijkste botanische ingrediënt is Suecozasa (type bamboe bladeren uit Miyagi regio), vernoemd door Dr. Makino naar zijn vrouw. Samen met 12 andere botanicals o.a. guave, gember en kruiden allemaal afkomstig uit de prefectuur Kochi. Deze ingrediënten worden geïnfuseerd in shochu van Tsukasabotan en vervolgens gedistilleerd om Makino Gin te creëren.

€ 50,00 € 60,00 (16.67% bespaard)