Maruishjozo is een sake brouwerij in de prefectuur Aichi, Japan. Het bedrijf heette voorheen NITO Sake Brewery en begon in 1918 met het maken van sake. De brouwerij produceert een verscheidenheid aan sake, waaronder junmai, honjozo en ginjo-stijlen. Ze gebruiken lokale ingrediënten zoals rijst uit de regio Aichi en water uit de Okumikawa-rivier om hun sake te maken.
Nito Satin is een mooie fluweelzachte Junmai sake met een alcoholpercentage van 13%. Door de fijne zuren in combinatie met de lichte zoetheid heerlijk in balans. Fijn, puur, mooie fruittonen met iets geroosterde tonen erdoor heen.Deze sake kan het beste koud in een wijnglas worden gedronken.
Nito Yamada-nishiki 55 van Maruishi Shuzo is een gebalanceerde complexe sake met veel umami en tonen van mandarijn, sinasappel en meloen. Mooie afdronk en met elke slok een nieuwe ervaring.
Deze sake kan het beste koud in een wijnglas worden geserveerd.
Nito Omachi 55 van Maruishi Shuzo is een robuuste complexe sake met tonen van appel en rijpe peer. De sake is kruidig rijk en vol van smaak en heeft een mooie pittige afdronk.
Deze sake kan het beste koud in een wijnglas worden geserveerd.
Nito Dewa-sansan 55 is een relatief nieuwe sake van Maruishi Shuzo uit Aichi welke is geïntroduceerd is in 2017.De speciale sakerijst die in Yamagata ontwikkeld is zorgt voor een unieke smaak en geur met veel florale tonen.Anijs en laurier met peer in de neus, fijne zuren en een licht zoetje en tegelijkertijd complex en lekker met een mooie afdronk. Out of the box is een Italiaanse pasta met zeevruchten en kaas maar deze sake is natuurlijk ook heerlijk bij Chirashi Sushi Deze sake kan het beste koud in een wijnglas worden geserveerd.
Nito
Zodiac 2024 is het jaar van de Draak, afgebeeld op een unieke fles die vecht
tegen het konijn van Nito. Deze limited edition is niet alleen een bijzondere
fles, maar ook een superlekkere sake met een fantastische smaak die wordt
gekenmerkt door veel fruit zoals ananas, mandarijn en sinaasappel. Een mooie
balans tussen zuur en zoet in de mond met een lichte hint van anijs en
kersenbloesem, samen met een fijne afdronk, maakt deze sake perfect af.
Nito Omachi 48 is een sake van twee werelden. Aan de ene kant de
verfijning van een Junmai Daiginjo en aan de andere kant het robuuste
volle kruidige karakter van de Omachi rijst. Een heerlijke sake die 's avonds op de bank gedronken kan worden maar ook goed combineert met
gegrilde gerechten zoals Sint Jacobsschelp. Deze sake komt het beste tot zijn recht wanneer deze koud in een wit wijnglas wordt geserveerd.
Nito Aiyama is een heerlijke volle sake gemaakt van de relatief nieuw ontwikkelde Aiyama sakerijst. Mooie neus vol fruit waaronder peer, rijpe appel en meloen. Een pallet met fijne zuren en een rijke volle fijne afdronk.Heerlijk met kaas of pittige Chinese gerechten.Deze sake komt het beste tot zijn recht wanneer deze koud in een wijnglas wordt geserveerd.
Tokugawa Ieyasu Junmai Daiginjo is een andere
speciale sake voor wedstrijden die Maruishi Jozo heeft gecreëerd. Het is weer
een meesterwerk en deze wordt geleverd in een prachtige houten kist.
In de neus veel fruitig en bloemig aroma. Aardbei, framboos, rode bessen en
enkele witte bloesems zijn te vinden, evenals anijs. Zeer zachte smaak met een
uitstekende balans tussen zoet en zuur. Een lange aanhoudende afdronk maakt
deze sake perfect.
Geniet van deze sake met Sushi, Sashimi en gegrilde kreeft.
Je kunt deze sake het beste koud of op kamertemperatuur serveren in het
speciale Sophienwald ISOS sakeglas.
Nito Omachi 33 is een heerlijke aangename Omachi sake, vervaardigd door Maruishi Jozo. Het straalt een boeiende mix uit van verse fruitige smaken, waaronder meloen, witte perzik en banaan, vergezeld van genuanceerde hartige en kruidige tonen. Ondanks het feit dat het een gepasteuriseerde sake is, behoudt het een fris en levendig smaakpalet. Het opmerkelijke aspect is het nauwgezette polijsten van Omachi om deze lage verhouding te bereiken, een proces dat hoge niveaus van vaardigheid en geduld vereist. Als gevolg hiervan pronkt de sake met complexe smaken die worden gekenmerkt door goed uitgebalanceerde zoetheid, zuurgraad en hartige ondertonen. Het slot wordt gekenmerkt door een subtiele bitterheid, wat bijdraagt aan een elegante en schone afdronk.Deze sake komt het beste tot zijn recht wanneer deze koud in het speciale Sophienwald sakeglas of een wijnglas wordt geserveerd.
Tokugawa Ieyasu Daiginjo is de speciale wedstrijd sake die Maruishi Jozo maakt voor de NRIB(National Research of Sake Brewing) "Annuel Japan Sake Awards". Het is een wedstrijd waarbij de Toji, ofwel meesterbrouwer, met zijn team laat zien wat ze kunnen waarbij ze hun mooiste en beste sake die ze speciaal voor deze gelegenheid hebben gemaakt insturen. Een sake die op zijn hoogtepunt is rond mei voor deze wedstrijd maar tegenwoordig met speciale koeling ook daarna nog optimaal is.Vroeger werd deze sake niet verkocht maar sinds een aantal jaren zijn een paar brouwerijen die rest van deze speciale batches op de markt aan het brengen. Sake dus met een zeer beperkte oplage omdat het hier om slechts een batch gaat die voornamelijk ook nog wordt geschonken aan speciale gasten in de brouwerij.De sake zelf heeft een prachtig fruitig en floraal aroma. Aan de ene kant een Power house van sensationele geuren en smaken, aan de andere kant ingetogen met vele lagen. Wanneer je goed ruikt en proeft komen alle bekende fruitsoorten een voor een je kant op, de florale tonen zijn bijvoorbeeld bloesem, venkel, anijs, witte rozen maar er is zoveel meer. Een hele fijne zachte lange afdronk maakt deze sake verder af.Geniet van deze sake gedurende een heerlijk Japans diner maar deze sake blinkt ook uit met verrassende combinaties Italiaanse pasta gerechten met kaas en tomaat.Het beste kan deze sake koud of kamertemperatuur worden geschonken in het speciale ISOS Sophienwald sakeglas.
Nito Yamada-nishiki Ultimate 18 is de 'Special Maruishi Brewing 333 Anniversary' uitgave. Ter ere van het 333 jarig jubileum heeft Maruishi 2 hele speciale sake gebrouwen waarbij de meest speciale de Nito Yamada-nishiki 18 is. Slechts 1500 flessen zijn van deze sake gemaakt waarbij er maar 36 in Europa terecht zijn gekomen. De sake behoord bij de groep van super Junmai Daiginjo vanwege het lage polijstgehalte van de rijst, een niet officiële titel die door experts wel erkend is. In de neus heeft deze enorm complexe sake heel veel verschillende fruit en florale tonen waarbij peer, meloen, sinaasappel, anijs en venkel het meest naar voren komen. Wanneer je de sake proeft merk je de geschakeerdheid van verschillende smaken die elkaar blijven opvolgen. Dit is overigens een sake die gekarafeerd kan worden om de verschillende smaakcomponenten sneller naar voren te laten komen maar onze voorkeur gaat uit van het serveren in een wit Bourgogne wijnglas of het speciale Sophienwald sakeglas. Als laatste is er een heerlijke fijne zuivere pure afdronk die mooi blijft hangen. Een sake om van te genieten met naaste familie en/of beste vrienden. Deze sake kan het beste rond de 12 graden worden geserveerd in het Sophienwald sakeglas.
€275.00
This website uses cookies to ensure the best experience possible. More information...