Gratis verzending

bij bestellingen vanaf € 75,-

Uniek assortiment

Sake, Gin, Umeshu, Shochu

Eigen import

direct uit Japan
Products of Hakkaisan (Niigata)

Hakkaisan Brewery Company, opgericht in 1922, ligt aan de voet van de berg Hakkai in de prefectuur Niigata. Het bronwater dat uit de bergen stroomt, wordt gebruikt om zijn sake te produceren. De leidende principes van de brouwerij zijn om de beste sake te produceren waar men nooit teveel van zal hebben, om de hoogste productienormen toe te passen op al haar sake.

De Brouwerij staat erop om in kleine batches te produceren, met behulp van handgemaakte koji en langzame gisting bij lage temperaturen. Dit om de kwaliteit hoog te houden zoals men deze over de wereld wilt brengen.

Filter

Hakkaisan (Niigata)
Hakkaisan Sparkling Nigori - 360ml
Hakkaisan sparkling nigori is een subtiele licht sprankelende sake met zachte bubbels en een zijde achtige structuur. Door de tweede vergisting op fles is er een fijne hoeveelheid kleine rijstdeeltjes als sediment dat zorgt voor een extra smaaksensatie. De sake heeft fijn licht fruit in de neus en smaak, mooie zuren en een levendige afdronk. Niet alleen is de Hakkaisan sparkling nigori sake uitermate geschikt als verfrissend aperitief, het is ook passend om bij een complete Japanse maaltijd te serveren. Wanneer je een Japanner vraagt naar de top 10 beste sake brouwerijen is Hakkaisan de naam die samen met Urakasumi uit Miyagi vrijwel altijd voorkomt op hun lijst. Zelfs bij de basis sake van deze brouwerij (Futsu-shu) wordt de rijst al weggepolijst voor 40% wat gelijk staat aan de vereisten voor een Ginjo premium sake. Het water voor deze sake is bekend als Raiden-sama no Mizu wat betekent water van de god Raiden. Het is vers smeltwater dat van de berg Hakkai stroomt. Van de brouwerij hebben we ook de mooie Daiginjo en een van de meest exclusieve sake van Japan in ons assortiment de Junmai Daiginjo Kongoshin winter sake. Asahi-shuzo Sake Brewing company Asahi-shuzo Sake Brewing Company werd opgericht in 1830 met het motto" kwaliteit eerst ". Het brouwen van goede sake komt neer op het gebruiken van de beste sake-rijst. Ze concentreren zich niet alleen op de sake-rijst van hoge kwaliteit, ze besteden ook veel tijd en moeite in hun laboratoria om de kwaliteit van de producten te verhogen. De brouwerij maakt sake vanaf een mooie basis Futsu-shu tot aan de top op Junmai Daiginjo gebied. De brouwerij beschikt over een oude en nieuwe brouwerij gelegen aan de voet van de heilige Mount Hakkai waar de naam Hakkaisan is afgeleid. In het Japans betekend san onder andere berg en wordt met het Kanji teken voor berg geschreven. Asahi-shuzo neemt ook deel aan verschillende activiteiten om hun natuurlijke omgeving te behouden. Bovendien houden ze theeceremonies, concerten en culturele evenementen voor de lokale gemeenschap. Het doel is om met sake een leuke, duurzame en uiteindelijk plezierige omgeving te maken. Meer lezen over de brouwerij kan op hun website. Niigata Niigata is het gebied met de meest actieve brouwerijen van Japan in totaal 95. In de prefectuur wordt de meeste rijst van Japan verbouwd waaronder veel Gohyakuman-goku en Koshihikari. Wanneer we kijken naar het aantal liters sake dat gebrouwen wordt komt Niigata op de derde plaats na Hyogo en Kyoto. Typisch aan sake uit Niigata is dat het droog is, na Kochi het droogste van Japan. Vaak is het licht, erg zuiver en puur met soms een speciale afdronk genaamd kire. Kire finish is wanneer je na een slok sake meteen een schoon gevoel in je mond hebt, er is als het ware geen afdronk wat normaal zou betekenen dat dit om mindere sake zou gaan maar het tegenovergestelde is waar. Het creëren van een kire finish is vakmanschap van een meester brouwer de Toji. Bekende brouwerijen in het gebied produceren sake onder de merknamen Kubota, Kikusui, Ichishima, Homare Kirin, Koshino Kanbai, Yoshinogawa, Shirataki, Katafune en Nechi. Het gebied heette vroeger Echigo gelegen in de regio Chubu op Honshu eiland. en is omgeven door drie bergketens op land en de Japanse zee aan de andere kant met voor de kust Sado eiland. Het gebied is naast sake en rijst ook bekend om de Koi karper met de beste kwaliteit, het grootste aanbod en zelfs het grootste Koi-handelsgebied ter wereld. Symbool van het gebied is de tulp als bloem, de Japanse Camelia als boom en de Japanse Ibis als vogel. In de winter is er veel sneeuwval wat het samen met de vele bergen een ideaal skigebied maakt. Diezelfde sneeuw zorgt voor een enorme waterbron met ideaal water om sake van te brouwen.

€ 19,50
Hakkaisan (Niigata)
Hakkaisan Daiginjo - 720ml
Hakkaisan Daiginjo is gemaakt van een blend van de twee meest beroemde sake-rijst soorten die vervolgens zijn gepolijst tot 45%. Deze geven de sake een heerlijke verfijnde pure smaak. Delicaat, tonen van exotisch fruit, anijs, peer en meloen op het pallet en een mooie schone afdronk. De sake zal de smaak van de meeste gerechten op een positieve manier versterken waarbij vooral risotto met truffel in het oog springt. Deze sake komt het mooist tot zijn recht wanneer deze koud in een wit wijnglas geserveerd wordt. Het water voor deze sake is bekend als Raiden-sama no Mizu wat betekent water van de god Raiden. Het is vers smeltwater dat van de berg Hakkai stroomt. De koji voor deze sake is in zijn geheel handmatig gemaakt, een zeer intensief proces. Van de brouwerij hebben we ook de sparkling nigori sake en een van de meest exclusieve sake van Japan in ons assortiment de Junmai Daiginjo Kongoshin winter sake. Niigata is het gebied met de meest actieve brouwerijen van Japan in totaal 95. In de prefectuur wordt de meeste rijst van Japan verbouwd waaronder veel Gohyakuman-goku en Koshihikari. Wanneer we kijken naar het aantal liters sake dat gebrouwen wordt komt Niigata op de derde plaats na Hyogo en Kyoto. Typisch aan sake uit Niigata is dat het droog is, na Kochi het droogste van Japan. Vaak is het licht, erg zuiver en puur met soms een speciale afdronk genaamd kire. Kire finish is wanneer je na een slok sake meteen een schoon gevoel in je mond hebt, er is als het ware geen afdronk wat normaal zou betekenen dat dit om mindere sake zou gaan maar het tegenovergestelde is waar. Het creëren van een kire finish is vakmanschap van een meester brouwer de Toji. Bekende brouwerijen in het gebied produceren sake onder de merknamen Kubota, Kikusui, Ichishima, Homare Kirin, Koshino Kanbai, Yoshinogawa, Shirataki, Katafune en Nechi. Het gebied heette vroeger Echigo gelegen in de regio Chubu op Honshu eiland. en is omgeven door drie bergketens op land en de Japanse zee aan de andere kant met voor de kust Sado eiland. Het gebied is naast sake en rijst ook bekend om de Koi karper met de beste kwaliteit, het grootste aanbod en zelfs het grootste Koi-handelsgebied ter wereld. Symbool van het gebied is de tulp als bloem, de Japanse Camelia als boom en de Japanse Ibis als vogel. In de winter is er veel sneeuwval wat het samen met de vele bergen een ideaal skigebied maakt. Diezelfde sneeuw zorgt voor een enorme waterbron voor het brouwen van sake.

€ 39,50
Gratis verzending
Gratis verzending
Hakkaisan (Niigata)
Hakkaisan Kongoshin Winter - 800ml
Gelimiteerd beschikbaar vanaf 14 april.De Hakkaisan Kongoshin Winter is het kroonjuweel van een van de meest beroemde brouwerijen van Japan. Zeer gelimiteerde hoeveelheid flessen van deze delicate complexe super sake.  Deze sake kan het beste koud in een wijnglas worden geserveerd.  Van deze brouwerij hebben we ook de Hakkaisan Sparkling Nigori en de Hakkaisan Daiginjo in ons assortiment. Niigata is het gebied met de meest actieve brouwerijen van Japan, in totaal 95. In de prefectuur wordt de meeste rijst van Japan verbouwd waaronder veel Gohyakuman-goku en Koshihikari. Wanneer we kijken naar het aantal liters sake dat gebrouwen wordt komt Niigata op de derde plaats na Hyogo en Kyoto. Typisch aan sake uit Niigata is dat het droog is, na Kochi het droogste van Japan. Vaak is het licht, erg zuiver en puur met soms een speciale afdronk genaamd kire. Kire finish is wanneer je na een slok sake meteen een schoon gevoel in je mond hebt, er is als het ware geen afdronk wat normaal zou betekenen dat dit om mindere sake zou gaan maar het tegenovergestelde is waar. Het creëren van een kire finish is vakmanschap van een meester brouwer de Toji. Bekende brouwerijen in het gebied produceren sake onder de merknamen Kubota, Kikusui, Ichishima, Homare Kirin, Koshino Kanbai, Yoshinogawa, Shirataki, Katafune en Nechi. Het gebied heette vroeger Echigo gelegen in de regio Chubu op Honshu eiland. en is omgeven door drie bergketens op land en de Japanse zee aan de andere kant met voor de kust Sado eiland. Het gebied is naast sake en rijst ook bekend om de Koi karper met de beste kwaliteit, het grootste aanbod en zelfs het grootste Koi-handelsgebied ter wereld. Symbool van het gebied is de tulp als bloem, de Japanse Camelia als boom en de Japanse Ibis als vogel. In de winter is er veel sneeuwval wat het samen met de vele bergen een ideaal skigebied maakt. Diezelfde sneeuw zorgt voor een enorme waterbron voor het brouwen van sake.

€ 299,00