cbaxManufacturer.page.filter.headerText
De brouwerij Shirataki ligt op slechts 70 minuten met de bullet trein van Tokyo in het voor sake beroemde gebied Niigata. De oprichter, Minatoya Tosuke had het idee om sake te brouwen met het pure ongerepte water uit de Yuzawa regio. Zijn droom kwam in 1855 uit met de opening van de Shirataki brouwerij. Shirataki gelooft nog steeds in het gebruik van lokaal gewonnen ingrediënten en hoewel de filosofie achter het bedrijf nooit is veranderd is er wel steeds vernieuwing en verbetering gaande.
Het water komt van een ondergrondse bron op tien meter diepte is zeer zuiver en bevat totaal geen schadelijke stoffen voor sake brouwen zoals ijzer. Nadat er monsters zijn afgenomen wordt het water verder gezuiverd door een filter. Voor de rijst worden beroemde sake rijstsoorten gebruikt zoals Gohyakuman-goku, Yamada-nishiki maar ook Japan meest beroemde tafelrijst Koshihikari. Sake die door de hele wereld gedronken kan worden maken is het doel van Shirataki en daarom brouwen ze erg toegankelijke vriendelijke sake.
Sake.nl - Japanese Craft Beverages