Filter products
–
Manufacturer Navigation
Manufacturer A-Z
-
(2)
Nabedana (Chiba)
-
(2)
Naito Brewery (Aichi)
-
(1)
Nakano BC (Wakayama)
-
(13)
Nakashima - KOZAEMON (Gifu)
-
(1)
Nanbu Bijin (Iwate)
-
(7)
Nekka (Fukushima)
-
(3)
Nihonsakari (Hyogo)
-
(1)
Nikka Whisky
-
(1)
Ninki-Ichi (Fukushima)
-
(2)
Nirasaki Distillery (Yamanashi)
-
(2)
Nishibori (Tochigi)
-
(1)
Nishiyama (Hyogo)
-
(3)
Saburomaru
-
(8)
SakeNL
-
(1)
Sanshoraku (Toyama)
-
(3)
Sanwa Brewery - GARYBAI (Shizuoka)
-
(1)
Sanwa Shurui (Oita)
-
(2)
Satsuma Shuzo (Kagoshima)
-
(6)
Seifuku (Okinawa)
-
(13)
Sekaiitto (Wakayama)
-
(2)
Senjyo (Nagano)
-
(1)
Seto Shuzo (Saga)
-
(1)
Shiraiwa - IWA (Toyama)
-
(5)
Shirakabegura (Hyogo)
-
(3)
Shirataki (Niigata)
-
(2)
Sophienwald
-
(3)
Soto Sake (Niigata)
-
(2)
Suntory
Products of Amabuki (Saga)

De brouwerij Amabuki is gelegen in de zuidelijk gelegen prefectuur Saga en kent een historie die teruggaat naar 1688. Het behoort tot de meer innoverende brouwerijen van Japan niet alleen doordat ze meerdere rosé sake maken maar ook door het gebruik van bloemgisten en "aïgamo". Aïgamo is een manier van rijs verbouwen waarbij er geen pesticiden worden gebruikt maar bestrijding van onkruid en insecten plaatsvindt doordat eenden dit opeten.
De brouwerij gebruikt water met een gemiddelde mineraalgehalte afkomstig uit het stroomgebied van de bergen Tenzan en Sefuri. Voor de rijst kiest men ervoor alleen rijst te gebruiken afkomstig uit het gebied rond Saga.
Gist is een belangrijke component in sake niet alleen omdat vergisting van vergistbare suikers plaatsvindt maar ook doordat gist een belangrijk deel verantwoordelijk kan zijn voor het bouquet. Kenmerk van speciaal gebrouwen sake zoals Ginjo en Daiginjo is dat deze meer florale en fruittonen hebben dan gewone Junmai en Honjozo die weer meer graan en zuiveltonen hebben. Dit verschil komt onder andere doordat de speciaal gebrouwen sake langzaam op koudere temperatuur vergist waarbij er meer etherische oliën vrijkomen verantwoordelijk voor het bouquet van fruit en floraliteit terwijl de andere sake juist sneller op warmere temperaturen vergist.
Afhankelijk van wat voor soort sake je gaat maken kies je een bepaalde gistsoort uit en bij Amabuki is dit niet anders alleen gebruiken ze niet de normale standaard gistsoorten of de afgeleide huisvariant maar gist dat wordt gewonnen van bloemen. Elke bloemengist geeft ook een bepaalde type geur en smaak en bij sommige sake worden er zelfs gisten gemengd.
Met veel plezier en tegelijkertijd als taak brouwt Amabuki sake met een specifieke geur en smaak waar mensen van kunnen genieten in hun vrije tijd.
Sake.nl - Japanese Craft Beverages
Amabuki (Saga)
Amabuki Pink Ladie is a light Rose sake that is unique in taste through the use of strawberry blossom yeast and vanilla-cactus yeast. Rich and soft in taste with lots of floral tones such as rhubarb and red berries. Gastronomically widely deployable sake with both delicate and spicy dishes from every kitchen. This sake is best served cold in a wine glass.
€
37
.50
Amabuki (Saga)
Amabuki Apple Yeast is a nice round soft Junmai Daiginjo Sake that is unique in taste by using apple yeast blossom. Striking in the taste is the clearly present malic acid and relatively high umami for a Junmai Daiginjo.
Delicious sake to donate with starters from Italian cuisine such as tuna carpaccio with truffle mayonnaise.
This sake is best served cold in a wine glass.
€
40
.00
Amabuki (Saga)
Amabuki Gin No Kurenai is a revolution in taste, color and aroma. The beautiful Rosé color is due to the use of a historic black rice species. The taste is slightly sweet with light tones of fruit.
Ideal sake to serve as an aperitif but can also be with not too sweet desserts or as a beautiful (relationship) gift.
This sake is best served cold in a wine glass.
€
42
.50