Gratis verzending

bij bestellingen vanaf € 75,-

Uniek assortiment

Sake, Gin, Umeshu, Shochu

Eigen import

direct uit Japan
Products of Shirakabegura (Hyogo)
Shirakabegura is een sake-brouwerij gelegen in het Hyogo-prefectuur van Japan. De brouwerij werd in 1951 opgericht en staat bekend om zijn unieke en verfijnde sake-stijlen. Het bedrijf heeft een rijke geschiedenis en cultuur die teruggaat tot het oude Japan. De naam "Shirakabegura" betekent letterlijk "witte muren" en verwijst naar de witte muren van de brouwerij die het gevoel van zuiverheid en netheid weergeven.
De brouwerij heeft een breed scala aan sake-stijlen, variërend van droog en fruitig tot zoet en romig. Het meest populaire product is de "Shirakabegura Junmai Daiginjo", een hoogwaardige sake met een rijke smaak en een aroma van fruit en bloemen. De brouwerij is ook bekend om zijn gebruik van lokale rijstvariëteiten en zuiver bronwater, die bijdragen aan de kwaliteit en smaak van hun producten. Shirakabegura is een toonaangevende brouwerij in Japan en heeft meerdere prijzen gewonnen voor zijn uitstekende sake.
De brouwerij is ook actief in het promoten van sake en de Japanse cultuur in het buitenland en heeft zijn producten beschikbaar gemaakt voor liefhebbers over de hele wereld.
Filter

%
Onze tip!
%
Onze tip!
Shirakabegura (Hyogo)
Mio Sparkling - 300ml
Een heldere, sprankelende sake met een perzikachtig aroma. Het is niet voor niets de best verkopende mousserende sake ter wereld. Het speelse bruis maakt plaats voor een smaak van peer en druif. De fruitige zoetheid wordt gecombineerd met frisse zuren. Zowel als aperitief met een maaltijd of bij een dessert.Een mooi en smaakvolle sake. Geniet van deze sake koud in een Champagne flûte

€ 11,50 € 12,50 (8% bespaard)
Shirakabegura (Hyogo)
L' Atelier du Sake - 500ml
L' Atelier du Sake heeft een stuivend bouquet van tropisch fruit, appel en meloen met een subtiele hint van abrikoos en zwart suiker. Op het palet een mooie balans met fijne zuren en een enorme diepgang van veel smaakindrukken, fijne afdronk. Doordat deze sake niet gefilterd is met een koolstoffilter en onverdund is, zijn combinaties met krachtige gegrilde gerechten zoals “Yakitori” mogelijk. Deze sake kan het beste koud in een wijnglas worden geserveerd. De sake wordt gebrouwen door Shirakabegura uit Kobe met het speciale Miya-misu water.

€ 23,50
Shirakabegura (Hyogo)
Shirakabegura Kimoto Junmai - 640ml
Shirakabegura Kimoto Junmai is een ultiem voorbeeld hoe mooi en fijn sake voor mooie combinaties kan zorgen in combinatie met gerechten die veel Umami hebben. Veel Umami. een heerlijk pallet van geroosterd graan, mais en koren samen met veel zuiveltonen en een heerlijke afdronk zijn typisch voor deze sake. De sake is complex en makkelijk tegelijkertijd met een heerlijke afdronk.

€ 33,50
Shirakabegura (Hyogo)
Shirakabegura Junmai Daiginjo - 640ml
Shirakabegura Junmai Daiginjo is gebrouwen met in Hyogo verbouwde Yamada-nishiki rijst en het beroemde Miya-mizu water. ofwel water van de goden. Mooie tonen van perziken, peer en meloen. De textuur is fluweelachtig en romig met fijne zuren, gecombineerd met een fijne afdronk is dit een heerlijke sake voor zowel de sake liefhebber als de de ontdekkende sake proever. Deze sak kan het beste koud in een wijnglas worden geserveerd.

€ 46,50